Segueix-nos a les xarxes socials:

Universitaris japonesos estudien el Pla de barris de Solsona

Professor i alumnes d´un postgrau visiten el nucli antic per conèixer les estratègies per revitalitzar-lo

Universitaris japonesos estudien el Pla de barris de Solsona

Un grup d'universitaris japonesos ha visitat el nucli antic de Solsona per tal de conèixer les estratègies que s'han desenvolupat per evitar-ne la degradació. El centre i el programa de revitalització arquitectònica i social a la qual s´ha sotmès des del 2005 han estat objecte d´estudi dels alumnes d'un postgrau conduït per Daisuke Abe, professor associat de la facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Ryukoku de Kyoto.

Entre altres projectes, Daisuke Abe s´ha mostrat especialment interessat a conèixer les estratègies més socials per revitalitzar el nucli antic i evitar la seva degradació i el despoblament. En aquest sentit, l´alcalde i el regidor d´Urbanisme, David Rodríguez i Salvi Nofrarias, i els serveis tècnics municipals li han explicat els programes d´activitats realitzats per fomentar la integració de la immigració i l´equitat de gènere, així com les accions de dinamització comercial.

El professor japonès ha destacat que el nucli antic de Solsona no es troba degradat, a diferència d´altres municipis que ha visitat. S´ha mostrat sorprès, entre d´altres, del trànsit de vehicles per dins el recinte emmurallat i el volum de places lliures d´estacionament.

Daisuke Abe, que se n´ha anat de Solsona amb una còpia de l´últim informe de desenvolupament del Pla d´intervenció integral del nucli antic que es lliura periòdicament al Comitè d´avaluació i seguiment, realitzarà un treball amb la informació recollida i s´ha compromès a fer-ne arribar els resultats al consistori solsoní.

Un procés endegat el 2005

El Pla d´intervenció integral del nucli antic de Solsona es va iniciar el 2005 i s´ha desplegat amb dues pròrrogues. En aquests moments, la prioritat de l´Ajuntament és finalitzar la biblioteca comarcal, el projecte més emblemàtic. És previst enllestir-ne l´obra civil aquest any i es buscarà el finançament necessari per a l´adquisició del mobiliari. En total, el pressupost de les actuacions pendents per obrir aquest equipament s´aproxima als 800.000 euros. Quedaran pendents la reurbanització del carrer de Llobera, ja projectat però sense finançament per a l´execució de les obres, i del carrer del Castell i la plaça Major.

Pel que fa al programa d´ajuts per rehabilitar façanes i cobertes, el 90 per cent dels immobles que un estudi previ del parc d´habitatges havia identificat que necessitaven una intervenció urgent s´han acollit a les subvencions, un balanç valorat molt positivament.

Prem per veure més contingut per a tu