18 de agost de 2014
18.08.2014

Medi Ambient obliga a treure els cartells que prohibixen el pas al conegut avenc d'Odèn

Considera que l'accés a la cova no té efectes negatius en la flora i la fauna Continua la polèmica entre el propietari i els espeleòlegs

19.08.2014 | 07:52
Interior de l´avenc Montserrat Ubach, a Odèn

El propietari dels terrenys on és ubicat l'avenc conegut com a Montserrat Ubach haurà de treure els cartells en què es prohibeix l'accés a la zona. La Generalitat l'ha instat a retirar-los després que la Federació Catalana d'Espeleologia fes pública la polèmica que manté amb el propietari envers l'exploració de l'avenc (llegiu Regió7 del 22 de juny).

Consideren que l'amo de la finca en controla l'accés per interessos privats. Expliquen que a prop té allotjaments d'agroturisme i que dóna preferència d'accés als clients per treure'n un rèdit econòmic, mentre que les persones que no s'hi allotgen ho tenen més difícil per accedir-hi. El propietari, Joan Pujantell, explica que actua per evitar la degradació del medi natural per culpa de la massificació. El propietari va col·locar els cartells, amb el logotip de la Generalitat, amb una subvenció de Medi Natural. Fonts el mateix departament expliquen que en un primer moment es va donar per bo el contingut dels cartells. Ara, però, arran d'una reunió mantinguda recentment amb subdirecció de Biodiversitat, la Generalitat ha rectificat aquesta posició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook