Els representants comarcals dels territoris per on passa el Camí dels Bons Homes (Solsonès, Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya i Pallars Sobirà) es van reunir al Consell Comarcal de l'Alt Urgell amb els representants dels Parcs Naturals (PNCM i PNAP) per tal d'aprovar el Pla d'accions anual i el pressupost de la ruta per al 2015. En aquest sentit, el consell regulador de la ruta es planteja nous reptes importants per consolidar la marca Camí dels Bons Homes, per aconseguir més visitants i per captar nous públics.

Algunes de les estratègies per aconseguir-ho seran reforçar els trets propis de la marca que la diferencien de les noves rutes que estan sortint, treballar per tenir molta més presència al camí augmentant la valorització i interpretació del món càtar al llarg la ruta i generar més material de difusió "per suggestionar, seduir i motivar la visita". A més, es treballarà la qualitat i competitivitat amb les empreses de serveis adherides a la ruta i s'incidirà en els projectes de cooperació intercomarcals i transnacionals.

Ampliació de la ruta

La ruta del Camí dels Bons Homes ja té 16 anys d'existència. Aquesta primavera hi ha hagut una ampliació del seu trajecte a les comarques pirinenques de l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà amb la variant del Camí de l'últim càtar, amb el qual s'ha creat una ruta circular amb el Camí dels Bons Homes. Aquest itinerari transfronterer d'uns 189 km ressegueix la història del darrer càtar conegut, Guilhem Belibasta.