Una temperatura inusualment agradable va animar la Fira de Santa Llúcia de Navès, que va començar divendres al vespre i va acabar ahir al migdia. Tal com explicava ahir l'alcalde del municipi, Josep Maria Casafont, "el bon temps ha compensat d'alguna manera la multitud d'actes que s'han fet aquest cap de setmana al territori". Casafont va recordar que la Fira de Santa Llúcia de Navès "és una de les més antigues de Catalunya", alhora que s'ha convertit "en una manera de fer poble, ja que l'Ajuntament organitza el certamen però tothom s'involucra".

La primera activitat de la fira va ser el concert de música tradicional de muntanya a càrrec del conjunt Randellaires del Ripollès, i els beneficis es van destinar a La Marató de Tv3. El dissabte al matí es va celebrar la missa en honor de santa Llúcia; a la tarda es va organitzar un espectacle infantil, i a la nit l'Agrupació Teatral Avianesa va representar una obra teatral.

Amb tot, els actes centrals de la fira van tenir lloc ahir al matí. A les habituals parades de torrons, patates d'Odèn i altres aliments s'hi afegien les demostracions d'oficis antics (com la filadora o l'artesà en ferro forjat). A més a més, el local social mostrava les manualitats dels habitants de Navès i una exposició d'escalèxtric propietat de Joan Caelles.