El projecte Refugi Tecnològic, vinculat a Empresaris per al Solsonès, i el Centre de Recursos Pedagògics del Solsonès ha impulsat una activitat tecnològica als centres educatius de la comarca que culmina amb un mapatge a la façana principal del Consell Comarcal.

S'hi projectaran diferents treballs realitzats per alumnes del cicle superior de primària i 1r i 2n d'ESO de les escoles del Solsonès, que són el resultat d'una activitat de programació realitzada a les aules utilitzant el programa Scratch, de codi obert, dins les assignatures de tecnologia i programació. Les temàtiques de la projecció seran variades, escollides lliurement pels alumnes organitzats en grups.

L'objectiu d'aquesta acció ha estat "aproximar la robòtica i la programació a les aules", tal com explica Marc Rafart, un dels impulsors del Refugi Tecnològic, una iniciativa de l'associació empresarial que va néixer amb l'objectiu d'acostar la cultura digital a la població. "Aquesta ens va semblar una activitat visualment molt atractiva per aprendre a utilitzar un llenguatge de codi obert", afegeix.

I a més a més permetrà als alumnes compartir la seva experiència amb el públic solsoní. L'activitat tindrà lloc avui a dos quarts de set de la tarda i és previst que tingui una durada d'entre una hora i mitja i dues.