La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va visitar ahir l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i va lloar la iniciativa afirmant que les polítiques actives "han de venir des del territori". Per la seva banda, l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va avançar que l'agència està en un període de reflexió en el qual s'està plantejant l'entrada de nous municipis, com ara Súria, i també d'incloure més agents, com els socials i educatius.

L'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona es va posar en marxa fa un any i mig amb l'objectiu de millorar el teixit productiu local i l'ocupació. Es tracta d'un organisme publicoprivat creat pels ajuntaments de Cardona i Solsona, l'Associació d'Empresaris de Cardona i l'Associació d'Empresaris del Solsonès. La consellera Dolors Bassa, durant la seva visita a Solsona, va poder conèixer de primera mà els eixos estratègics en els quals treballa l'Agència, com són la millora de la situació sociolaboral, l'ocupació i les condicions de vida de les persones; l'estimulació del teixit empresarial i industrial per assolir un desenvolupament territorial integral; o la promoció del turisme i el comerç com a elements de desenvolupament local.

Actualment, l'Agència de Desenvolupament de Solsona i Cardona està en un procés de reflexió al voltant de la cooperació amb els municipis veïns per tal d'abordar una ampliació del seu àmbit geogràfic d'actuació, especialment del Solsonès, però també del Bages. Així ho va explicar l'alcalde, David Rodríguez, que va apuntar que "el territori no s'acaba només amb els dos municipis i, per exemple, en temes de polígons, el municipi d'Olius ja forma part de la nostra estratègia".

L'alcalde solsoní va avançar que estudiaran ampliar l'àmbit d'actuació de l'agència a tot el Solsonès, però considera que s'hauria de gestionar des del Consell Comarcal perquè "seria inviable parlar amb 14 alcaldes diferents". Per a Rodríguez, l'agència no és una cosa tancada, "sinó tot el contrari, és flexible i permeable", i també va explicar que s'està estudiant l'entrada d'altres agents a banda dels polítics i econòmics, com serien el món social- tal com va suggerir la consellera- i l'educatiu.

Per la seva banda, l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va fer una valoració molt positiva del primer any i mig de funcionament de l'agència, però va assegurar que "encara ens queda molta feina per fer". Això no obstant, Estruch va destacar els bons resultats obtinguts en inserció, "amb nivells molt satisfactoris, de prop del 30%".