Segueix-nos a les xarxes socials:

El projecte que recupera els horts abandonats vol créixer

La iniciativa ha quedat finalista del guardó Josep Maria Rueda i Palenzuela de la Diputació de Barcelona

El projecte que recupera els horts abandonats vol créixer

El projecte Torna Terra de recuperació d'horts abandonats espera créixer l'any que ve amb més persones que s'animin a treballar un terreny deixat estar per cultivar-hi. Mentrestant, però, la iniciativa va a tota vela. La tasca co-operativa ha quedat entre els 5 projectes finalistes d'intervenció social guardonats al Premi Josep Maria Rueda i Palenzuela que atorga la Diputació de Barcelona. «És un reconeixement a la feina feta», diu el pagès Arnau Vilaseca.

Vilaseca, que encapçala la iniciativa juntament amb l'Associació l'Era i les cooperatives Mengem Bages i l'Arada, és el responsable d'haver recuperat l'hort de la Bassa del Coll, a Prades de la Molsosa. L'hort ha estat el punt d'inici del projecte, però la idea és que, a partir de la primavera-estiu del 2017, s'hi adhereixin nous pagesos «disposats a fer aquesta aposta per la recuperació del mosaic paisatgístic del territori i dels seus sabors», explica Vilaseca.

L'objectiu és la millora de la qualitat de vida dels pobles rurals a partir de la recuperació del paisatge, el conreu de varietats locals, la distribució en establiments de proximitat, el foment de l'economia social i solidària i l'educació en el consum local i crític. A l'hort de la casa Ratera de Prades s'hi han reintroduït productes del país, com ceba de gra valenciana, tomàquet bombeta de Caldes, tomàquet pometa de Cardedeu o pebrot de la república. Les llavors provenen del projecte de conservació de la biodiversitat Esporus.

Prem per veure més contingut per a tu