El coordinador organitzatiu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), David Bonvehí, i el president de la vegueria de les comarques de Lleida del partit, Joan Reñé, van ser a Solsona, dijous al vespre, per assistir a la presentació del PDeCAT Solsonès. Marc Barbens, president comarcal, explica que en la reunió van expressar «la importància de centrar tots els esforços en el referèndum».

Barbens també exposa que durant la trobada es va defensar «el màxim suport» a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, davant la inhabilitació rebuda per la consulta del 9-N. Així mateix, va posar-se sobre la taula la intenció de recór-rer la sentència a Europa.

En la trobada amb militants del partit a la comarca del Solsonès, «hem parlat de la necessitat de mantenir la màxima serenitat i de les dificultats amb què es troba el Govern català davant el govern espanyol i per la politització de la justícia», expressa Marc Barbens.

Paral·lelament, Joan Reñé va subratllar la importància que el PDeCAT, a comarques d'interior, mantingui polítiques en clau pròpia «i matisades per l'accent que hi posa el territori i les seves necessitats», subratlla Barbens. El Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) va fundar-se de manera oficial a la comarca el mes de desembre passat amb un acte que va servir com a primera presa de contacte i que va fer-se llavors a Clariana de Cardener.