La regidora de Governació de l'Ajuntament de Solsona, Isabel Roca (ERC), assegura que dilluns a la nit hi havia dos agents de la Policia Local de servei, malgrat que el policia que va patir l'agressió estava sol en el moment que es va produir. Roca també ha mantingut que el consistori preveu fer una reunió de seguretat amb la Policia Local i es durà a terme un curs de suport psicològic.

La plantilla de la Policia Local de Solsona és d'11 efectius, després que l'any passat s'ampliés amb una convocatòria de dues places. Marc Barbens, el portaveu del grup de CiU, a l'oposició, reitera, però, que «durant el dia i també la nit hi ha franges horàries en les quals patrulla un sol agent de Policia Local».

Els fets van tenir lloc dilluns a la nit, quan, poc després d'un quart d'onze, l'agent tornava al cotxe de la Policia Local, estacionat al car-rer de la Pujada del Castellvell, després de tancar les dependències del Casal de Cultura i Joventut. En aquell moment, un individu que conduïa un turisme acompanyat d'una segona persona en direcció al carrer d'Antoni Gaudí va intentar atropellar-lo premeditadament. L'agent va poder esquivar el cotxe, que va acabar impactant darrere del cotxe patrulla. El conductor va sortir per la porta de l'acompanyant, va començar a agredir l'agent a cops de puny i puntades de peu i va aconseguir prendre-li la porra, amb la qual va continuar colpejant-lo per tot el cos i el cap.

Segons va explicar l'alcalde, David Rodríguez, aquest dimecres a Regió7, «els agents passen poques estones sols». Rodríguez va continaur explicant que, «en aquest cas concret, l'agent va anar a tancar el casal després d'acompanyar a sopar un altre agent».

Per la seva banda, Òscar García, portaveu d'Alternativa per Solsona - CUP, també a l'oposició, ha relatat a aquest diari que la formació ha de valorar els fets en les properes hores per poder prendre una posició oficial.