El punt de partida de l'experiència és la pèrdua d'una maleta de viatge. S'ha de fer la volta al món per trobar-la, a l'estil de la volta al món en 80 dies de Willy Fog. El local és d'uns 90 metres quadrats, i cada detall del seu interior és important. Les emprenedores afegeixen que «a l'hora de superar les proves, és vital el treball en equip». És per això que accepten grups d'entre 2 i 6 persones.

«Recordo el primer room escape que vaig fer. Mirava un quadre penjat i pensava que allà hi havia d'haver una pista, però no hi queia. Al final, una companya ho va veure. Cada persona aporta el seu granet de sorra d'una manera personal, perquè tots encarem la situació d'una manera o una altra», explica Eva Boixadera. La sala d'escapisme és equiparable a una pel·lícula, segons les seves paraules, «perquè si expliques el final, perd la gràcia».

A través del seu Facebook i per telèfon, les impulsores de La Volta ja han rebut les primeres reserves per a aquest cap de setmana. Expliquen que totes les sales d'escapisme que han visitat els han agradat, tot i que algunes no les han acabat. «Són úniques. Superes els reptes, sents una barreja d'emocions, mentre el rellotget et va avisant que només tens 60 minuts».