Solsona ha dit adéu a Jesús Pallarès Moncunill, que era un dels referents a la popular empresa ganivetera de la ciutat. Pallarès va morir aquest dimarts de manera sobtada, a l'edat de 85 anys. Tot i que el negoci en aquests moments no estava sota la seva direcció, sí que era un dels referents de la casa i la seva presència al taller era molt habitual.

L'any 2003, Jesús Pallarès Moncunill va rebre, juntament amb el seu germà, Juli Pallarès Moncunill -que va morir l'any 2012-, el diploma de mestre artesà de la Generalitat de Catalunya, per la qualitat de la seva feina i la formació impartida en l'ofici de ganiveter, que no havia abandonat mai. Els dos germans, segona generació de la històrica Ganiveteria Pallarès, també van rebre l'any 2007 el premi Sígnum del Consell Comarcal del Solsonès.

L'empresa ganivetera va ser fundada el 1917 pels germans Lluís i Carles Pallarès Canal. Jesús i Juli Pallarès, des de la dècada dels 60, van ser els copropietaris de l'empresa ganivetera i es van encarregar de la modernització i l'ampliació del seu mercat per Catalunya i Espanya. Actualment, la casa Pallarès és gestionada pels cosins David i Lluís Pallarès, néts de Lluís Pallarès. L'empresa ganivetera és l'única supervivent d'una activitat artesanal molt arrelada a la vida solsonina. El primer taller es va obrir a la carretera de Torà, i fa quinze anys que la fàbrica està situada al polígon Els Ametllers.