Per Setmana Santa, Solsona s'ha omplert de visitants. El període de més afluència ha estat des de dijous Sant fins avui, dilluns de Pasqua. Dissabte va presentar el pic més elevat, ja que molts turistes van decidir quedar-se a passar el dia a la ciutat en comptes d'anar a esquiar, ateses les condicions meteorològiques de fred i vent que el dia presentava.

L'empresa cooperativa solsonina Voliacs, de dinamització turística, ha explicat que la majoria del públic que ha vingut a les visites guiades durant aquesta Setmana Santa «han estat famílies, a diferència d'altres períodes forts o caps de setmana, en els quals vénen més aviat parelles o persones grans», segons Ivan Viladrich, un dels socis i guies turístics. De les diverses visites ofertes, Solsona Monumental i el Pou de Gel han estat les que han tingut més visitants.

«Les persones que coneixen Solsona per primera vegada volen, abans que res, endinsar-se en el nucli antic medieval, que descobreixen bonic i ben cuidat», ha afegit Viladrich. La visita de dues hores que ofereix el recorregut Solsona Monumental, englobat per Solsona Experience, ha tingut gairebé dues-centes persones participants.

La ruta es mou «pels carrers i places Major, de Sant Joan, de Sant Isidre, amb les fonts i cases senyorials, i la catedral amb els claustres», expliquen membres de l'empresa solsonina. A més, la ruta inclou la visita al pou de gel i al Quarto dels Gegants, que també s'ofereixen per separat «amb una durada més reduïda», segons Viladrich, que ha quedat ben sorprès de l'interès que mostren els visitants, «i sobretot els nens», pels gegants.

Al Quarto dels Gegants, l'espai on s'han guardat des del 1710 les figures que surten per Corpus i la Festa Major de Solsona, han entrat unes 120 persones durant els dies de Setmana Santa. Pel que fa al pou de gel, que va ser recuperat l'any 2004 perquè abans estava cobert de sediments i runes, ha tingut la visita de més de 250 persones.

De Catalunya

La majoria de turistes que han arribat a Solsona i han portat a terme visites guiades amb la cooperativa Voliacs durant la Setmana Santa provenen, sobretot, de Catalunya. També n'hi havia «de la franja d'Aragó i del País Basc», ha continuat Viladrich, que ha destacat la visita dalt del campanar de la catedral de Solsona com una «oportunitat per veure la ciutat des d'un punt més elevat i aprendre sobre el món de les campanes», ja que a Solsona es conserven els repics manuals per festes.