El consistori solsoní ha convocat un concurs lliure destinat a la contractació laboral temporal d´un informador juvenil i la constitució d´una borsa de treball per a l´Oficina Jove del Solsonès, que pretén obrir-se al mes de setembre. El punt d´informació serà ubicat a les dependències del Casal de Cultura i Joventut. A banda, l´oferta està subjecta a una subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

La plaça respon a una jornada parcial de 20 hores setmanals de dilluns a divendres amb un sou brut de 932 euros mensuals. Les tasques que s´exigeixen per aquest lloc de treball consisteixen a assessorar al segment juvenil que s'adreci al servei, així com preparar la programació d'activitats i derivar a professionals en diferents eixos d'interès juvenil com ara l'educació, el treball o el lleure, entre d´altres. Alhora, pretén motivar i canalitzar la participació ciutadana juvenil i coordinar-se amb diferents serveis municipals i supramunicipals. Tot i així, les persones que no siguin seleccionades però aconsegueixin superar el procés participatiu entraran a formar part d'una borsa de treball amb la finalitat de cobrir necessitats o places futures de contracte temporal. L´Oficina, que és una de les demandes ciutadanes principals des de fa prop de nou anys i va esdevenir una prioritat per la regidoria de Joventut l'any passat, serà cogestionada pel consistori i el Consell Comarcal del Solsonès.

Les condicions per tal d'optar a la plaça oferta són l'adquisició del títol de Batxillerat, formació professional de segon grau o de grau superior o qualsevol altre títol equivalent i disposar del carnet de conduir permís B1 i vehicle particular. El termini per presentar la sol·licitud és de 20 dies hàbils a partir de l'endemà de la darrera publicació de l'anunci al BOP de Lleida o al DOGC.

L'Oficina Jove, que és una de les demandes ciutadanes dins del debat solsoní des de fa prop de 9 anys i va esdevenir una prioritat per la regidoria de Joventut l'any passat, serà cogestionada per l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Solsonès.