El Servei de Trànsit ofereix activitats sobre mobilitat segura de bicicletes a tots els nens i nenes de les estades multiesportives de les piscines municipals de Solsona i de les instal·lacions d'Espaigua. Part de la quitxalla s'hi ha adherit avui, tot i que el parc infantil estarà obert al públic fins divendres a la Sala Polivalent. Es tracta d'una proposta del Servei Català de Trànsit que arriba a Solsona arran de la col·laboració amb l'ajuntament solsoní i la Policia Local.

Aquesta iniciativa, que es duu a la capital del Solsonès per primera vegada, rau en proporcionar consells viaris a la canalla amb l'objectiu d'adquirir valors bàsics a l'hora de fer un ús de la bicicleta. L'activitat es divideix amb una sessió teòrica prèvia de sensibilització viària i una altra de més pràctica on es treballen aspectes de la senyalització, la seguretat activa i passiva i la revisió de la bicicleta, entre d'altres.

La Policia Local ha organitzat els grups segons franges d'edat dels infants que participen a les activitats de les instal·lacions esportives de la ciutat. Tots els matins s'hi sumen grups d´entre 20 i 25 persones cada hora. La voluntat de la regidoria de Governació és que aquesta iniciativa pugui repetir-se durant el curs, ja que així les escoles també puguin unir-s'hi.