L'Ajuntament de Solsona ha aprovat per unanimitat durant el ple del mes de juliol el conveni amb les condicions d'adhesió del consistori amb el Consorci del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

Un dels avantatges que tindrà l'Ajuntament a partir d'ara és la possibilitat d'utilització de la primera planta de l'edifici Seminari del centre, «segurament per crear-hi un espai de coworking tot respectant l'actual viver d'empreses», segons el regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier González. L'espai de coworking serà un dels projectes per promoure l'economia local, l'autoocupació, l'emprenedoria i el foment d'espais que permetin fer xarxa entre professionals.

Aportació anual

El consistori solsoní aportarà 16.000 euros anuals al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal amb aquest conveni formalitzat. Tot i així, segons el regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, «com que falten menys de sis mesos perquè acabi l'any, l'Ajuntament pagarà el 50%, que equival a 8.000 euros».

A més a més, hi ha un parell d'actuacions que encara s'han de pactar entre les dues institucions solsonines, seguint les paraules de Xandri durant el darrer ple. Davant la pregunta del portaveu de CiU al ple, Marc Barbens, sobre el perquè de la quantitat, l'alcalde David Rodríguez va informar que havia estat «fruit d'una negociació entre les dues parts, ja que una deia 12.000 i l'altra 20.000 euros».