L'Ajuntament de Solsona ha informat que aquests dies s'està condicionant l'Oficina Jove del Solsonès, que s'ubica a la planta baixa del Casal de Cultura i Joventut. El consistori treballa amb la previsió d'obrir-la al públic durant les properes setmanes. La salut, l'educació, la participació, l'habitatge, el treball, la mobilitat internacional, l'oci i el lleure i la participació seran els eixos sobre els quals aquest servei informarà, orientarà i assessorarà els joves de la comarca.

Des de mitjan octubre, les referents de l'oficina, les tècniques de Joventut del Consell Comarcal i l'Ajuntament de Solsona i la informadora juvenil, treballen conjuntament per establir les bases de coordinació i el desplegament dels serveis que s'oferiran. Entre d'altres, es busca establir sinergies i mecanismes per treballar en xarxa entre l'Administració, agents i entitats comarcals que treballen amb joves, segons informacions dels ens implicats.

Una prioritat

La creació de l'Oficina Jove respon a una necessitat explícita dels nois i noies del Solsonès. Precisament, va ser una de les tres principals propostes sorgides del procés participatiu que la regidoria de Joventut va impulsar l'any passat amb la coordinació de la consultora Raiels.

Les oficines joves són una iniciativa de la direcció general de Joventut de la Generalitat de Catalunya per posar a l'abast dels joves una xarxa de serveis i equipaments amb la finalitat de facilitar la realització del projecte de vida d'aquest sector de la població, tot millorant la taxa d'emancipació juvenil. Per desplegar-les, la Generalitat ho fa de manera interinstitucional i interdepartamental i conjuntament amb altres administracions com ara ajuntaments i consells comarcals.