El mes de febrer, dos oficials i un peó s'han incorporat a la brigada municipal de Solsona per dedicar-se durant nou mesos a la millora de l'espai urbà del nucli antic a jornada completa. Ho han fet per mitjà de plans d'ocupació gestionats per l'Agència de Desenvolupament Local i subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. El març està previst que comenci un altre pla d'ocupació, en aquest cas amb perfil d'auxiliar administratiu/iva, per donar suport a la Borsa d'Habitatge de Lloguer, amb contracte de sis mesos i jornada sencera.

Els plans d'ocupació s'emmarquen en el projecte de Treball als barris, dins el programa d'Experienciació laboral, i tenen com a objectiu millorar l'ocupabilitat de les persones en situació d'atur, pal·liar les seves necessitats econòmiques i millorar la seva experiència professional.

Per a la selecció del personal, en tots aquests casos es presenta oferta pública a l'oficina del SOC de Solsona, que deriva les persones candidates que compleixen els requisits. Posteriorment, l'àrea municipal a la qual s'assignen els plans d'ocupació s'encarrega de realitzar les entrevistes de feina.