Tradema, que va ser una empresa de referència a la comarca del Solsonès per ser una de les que havien generat més ocupació durant més de quatre dècades, va tancar les seves portes l'any 2012. 140 persones van quedar sense feina. Tradema no només donava feina a solsonins, sinó que tenia treballadors de diferents poblacions de la comarca i també de Cardona. La direcció va justificar el tancament per problemes econòmics.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, en aquell moment va intentar que l'impacte disminuís. Des del consistori es va intentar gestionar una nova empresa juntament amb la Generalitat. Hi va haver moviment, es va parlar d'una empresa de biomassa o bé d'una de característiques similars a Tradema, però les gestions, fins ara, no havien fructificat.

Ara, després de set anys del tancament de Tradema, l'antiga nau és previst que pugui obrir portes amb l'empresa andalusa Grupo Alvic, que té la seva seu central a Alcaudete (Jaén) i una planta a Vic, i d'aquí el nom. Treballa gairebé amb una desena de marques relacionades amb la indústria del moble, amb molt pes en cuines, i el grup està format per les empreses Faro, Ofitres, Alvic Center, Lionher (a Estats Units), Madetres3 i Salguero.