14 de febrer de 2019
14.02.2019

Alvic obrirà a Solsona amb una setantena de treballadors el segon semestre de l'any

Representants del fabricant de mobles i components confirmen l'arribada amb una inversió de 20 milions d'euros

14.02.2019 | 19:16
Imatge de Tradema en producció, abans de tancar portes

L'Ajuntament de Solsona ha donat a conèixer que durant el segon semestre d'enguany, Grupo Alvic, empresa dedicada a la fabricació de mobles i components de cuina, bany i oficina, obrirà una fàbrica a les antigues instal·lacions de Tradema on, "en una primera fase, s'hi preveu crear una setantena de llocs de treball amb personal local". La notícia de l'arribada d'Alvic a Solsona l'ha donat a conèixer avui Regió7. 

L'empresa porta a Solsona un nou sistema de producció amb la instal·lació d'una màquina creada a alemanya que li aportarà una producció més eficient. Alvic té prespectives de creixement en els propers anys. Aquest dijous al migdia, el propietari i conseller delegat d'Alvic, Javier Rosales, acompanyat d'altres representants de la companyia, ha mantingut una reunió amb l'alcalde, David Rodríguez, i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier Villaró, per oficialitzar la seva implantació a la ciutat.

Després de diversos mesos de negociacions, el desembre passat Grupo Alvic va comprar les instal·lacions de Tradema al grup portuguès Sonae. Es tracta d'una finca de 300.000 metres quadrats d'extensió, dels quals 40.000 estan construïts. En la fase inicial de la implantació es reformarà completament la superfície edificada, de la qual s'ocuparà la major part, segons han explicat fonts municipals. La inversió d'aquesta primera fase, inclosa la compra del terreny, la modernització i l'adquisició de la nova maquinària per a la fabricació de mobles per a la gran superfície de bricolatge, ascendeix a uns 20 milions d'euros.

Transformació total de la fàbrica

Alvic porta a Solsona una implantació de gran volum, que suposarà la transformació total de la fàbrica i que comportarà un canvi per als solsonins en la imatge de Tradema. Se substituiran el fibrociment de la coberta i els paviments per materials nous d'última generació i s'aïllaran les parets per tal que les naus siguin energèticament eficients.

La gerent de les plantes del grup a Catalunya, Concepció Montmany, ha explicat que "Alvic obrirà a Solsona una planta per a la fabricació en sèrie amb una maquinària alemanya que proporciona els rendiments més alts de tot el grup". L'objectiu de l'empresa és aplicar el concepte de Lean Manufacturing per aconseguir una producció més eficient i que aporta més valor amb menys costos.

Tant l'alcalde de Solsona com el conseller delegat de Grupo Alvic s'han mostrat molt satisfets de poder donar a conèixer la notícia, que l'alcalde ha recordat que "era esperada pel teixit econòmic i social solsoní des de fa 6 anys" (Tradema va tancar el 2012). Govern i empresa "s'han agraït mútuament la bona entesa, la predisposició que hi ha hagut per ambdues parts perquè el projecte tirés endavant i la "relació fluïda" que mantenen", segons ha explicat l'Ajuntament.

David Rodríguez explica que l'Ajuntament ha fet l'acompanyament en gestions de l'empresa amb diferents organismes de la Generalitat i la Diputació de Lleida en qüestions urbanístiques, mentre que l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona s'hi manté en contacte per facilitar la selecció de personal.

Aposta pel territori

El batlle valora especialment la "sensibilitat d'Alvic de contractar gent del territori i la seva aposta per fer treballar empreses locals tant per a la modernització de les instal·lacions com per créixer". "Podem estar contents que hagi sortit aquesta oportunitat per part d'una companyia del país, familiar, que creu en el territori i que, a més, és del sector de la fusta i, per tant, s'avé amb la filosofia de l'Agència de Desenvolupament Local i que més convé a la ciutat", remarca David Rodríguez.

Per a aquest grup la planta de Solsona "serà una fàbrica nova" i, per tant, amb "una setantena de llocs de treball de nova creació amb personal local", assenyala la gerent. Amb tot, puntualment, "per a l'arrencada i la formació dels treballadors en l'ús de la maquinària d'alta tecnologia serà necessari el suport de personal procedent d'altres plantes". Si bé no es concreta encara quan es desplegarà la segona fase d'implantació d'Alvic, Concepció Montmany avança que "hi ha unes expectatives clares de creixement, que les característiques de la finca permeten".

L'arribada d'Alvic també ha tingut en compte els antics treballadors de Tradema. A la reunió d'aquest dijous hi han assistit David Rodríguez, Lluís-Xavier Villaró, Javier Rosales, Concepció Montmany, Jordi López, director industrial de l'empresa, i Joan Llorens, antic treballador de Tradema, que ha fet de mediador. El grup empresarial ha explicat als representants municipals l'estat del projecte, que preveu començar a tenir producció de factura solsonina pels volts de final d'any, i els ha anunciat més plans de creixement per al futur.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook