Els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès s'han aturat aquest matí per protestar en contra de les retallades salarials als treballadors i també a una manca de bones condicions laborals.

L'aturada, que s'ha dut a terme a les 12 del migidia davant del Centre Sanitari, ha comptat amb el suport dels treballadors assegurant que aquesta aturada la faran cada dia a les 12 del migdia, durant el seu descans per tal de no afectar els pacients, fins que l'administració del CatSalut i el Consell Comarcal posin solucions als problemes

Un dels principals causants, segons el manifest que han fet públic, és que "des de l'any 2010 hem patit una baixada salarial del 5% i tenim endarreriments pendents de cobrar dels anys 2017 i 2018, a part del no aplicament de l'augment salarial del sector públic". També el comitè d'empresa del centre explica que els treballadors han patit una pujada de l'horari laboral, "juntament amb l'increment de les càrregues de treball per causa de l'envelliment de la població".

A més a més, en el manifest han volgut expressar que el personal sanitari ha treballat sempre amb dedicació i responsabilitat per tal "que les retallades del centre sanitari no afectessin a la ciutadania".

Amb aquestes aturades esperen que que aviat el Consell Comarcal i el CatSalut puguin solucionar una millora al finançament del centre i solucionar a les retribucions salarials.