L'exregidora de Polítiques d'Igualtat de Solsona pel partit Socialista, Encarna Tarifa, es presenta com a cap de llista a les properes eleccions municipals, que se celebraran el 26 de maig del 2019. Pren el relleu a Yasmira Valderrana, actualment regidora, que va anunciar al partit que no volia renovar el seu compromís com a regidora a partir de les noves eleccions municipals. Valderrama ho va justificar per qüestions «personals». Yasmina Valderrama forma part del govern solsoní i actual és portaveu municipal de la formació i regidora de Salut, Polítiques d'Igualtat i Joventut.

Tarifa ja havia format part de la composició de grups municipals durant les legislatures 2007-2011 i 2011-2015. Per aquest motiu, destaca el seu coneixement de l'administració pública i «també la manera de gestionar l'Ajuntament».

La nova alcaldable ha explicat a Regió7 que se sent il·lusionada de presentar-se de nou a les eleccions perquè «he format part del partit des dels inicis a Solsona» i «hem volgut treballar pel poble, i la gent que ens coneix ho sap». «Ara que estic jubilada puc tornar a dedicar-me a allò que m'agrada, l'atenció i l'ajuda a les persones».

Amb això, també ha volgut destacar la feina feta per part de l'actual regidora i ha assegurat que «sempre he estat implicada en les polítiques socials de la ciutat i he realitzat la meva tasca tant a l'Espai Jove com a l'entitat de Dones Emprenedores». A més a més, ha volgut destacar els anys de lideratge de Valdemarra, perquè ha estat «una etapa marcada per la gran tensió política arreu de Catalu-nya».

Tarifa considera que «és oportú que hi hagi representació en espais polítics d'aquelles persones que no tenen afinitat amb l'independentisme, sempre des del respecte i escoltant-se els uns als altres».

També afegeix que «a Solsona ens coneixem tots i tinc amics que tenen altres ideologies i no per això ens hem hagut de discutir». També ha assegurat que en el seu cas no ha tingut ni problemes en l'àmbit personal ni el professional per la seva ideologia. «Tant companys de diferents partits com amb els treballadors de l'Ajuntament sempre m'han fet sentit molt còmoda».

Tarifa no té la llista tancada. «Estem organitzant diverses reunions que serviran per decidir les persones que s'incorporaran a la llista», ha explicat.