Els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès continuen amb les queixes relacionades el salari i amb els pagaments de les DPO (Pagaments per Objectius).

Aquesta vegada, després que la plantilla de professionals faci deu dies dur a termeaturades de cinc minuts davant del Centre Sanitari durant la jornada laboral, el Comitè d'Empresa i Comissions Obreres van entrar al registre del Consell Comarcal del Solsonès, ahir, dos documents de reconeixement de deute en relació a aquests temes.

En aquests documents, tal com va explicar Regió7 la setmana passada, es demana que es facin efectius els increments retributius pendents per l'any 2018 «amb una totalitat que rondaria entre els 68.000 i 72.000 euros» segons ha explicat s responsable de Sanitat de CCOO de les Terres de Lleida, David Ricart.

Tot i que CatSalut va incrementar les tarifes sanitàries per fer font a aquests pagaments, el comitè d'empresa reclama el reconeixement del deute per donar marge a les negociacions entre la direcció del centre i el CatSalut, amb l'objectiu de «millorar el finançament del centre pel que fa a l'atenció primària que assumeix a la comarca i que entenen que s'ha de seguir prestant des de la comarca», com també una estructura del calendari per a poder fer efectius els pagaments.

Segons un nou comunicat per part de Comissions Obreres, hi ha prevista una reunió el proper dia 26 de març entre la direcció del Centre i el comitè d'empresa, en què ja s'haurien d'haver signat els documents i fixat el calendari de pagament que es reclama.

Mentrestant, els treballadors han acordat que continuaran manifestant-se per mostrar la seva disconformitat de la situació.