Músics de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OJC) han realitzat aquest dimecres al matí dos tallers de musicoteràpia per a l'associació Amisol i la unitat d'afectats d'Alzheimer de l'Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona per oferir tallers amb experiència sensorial i personal envers la música. El Teatre Comarcal ha acollit les primeres sessions de l'any d'Apropa Cultura a la ciutat, una iniciativa que l'orquestra promou a les terres de Lleida i a la qual Solsona està adherida per mitjà d'un conveni signat per l'Ajuntament.

Els tallers són conduïts per la musicoterapeuta Pilar Planavila i es complementen amb l'actuació del Quartet Matisse, format per músics de l'OJC, que interpreta un repertori centrat en les necessitats específiques de cada grup de participants, a qui també es dona l'oportunitat de viure la música de forma estimulant en un entorn de proximitat i adaptat.

Aquests tallers d'Apropa Cultura es duen a terme tres cops l'any a Solsona per fer gaudir de la música col·lectius en situació de vulnerabilitat mitjançant una activitat social i creativa. És una de les propostes inclusives i integradores de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb l'objectiu d'atansar la música a tots els públics.

L'Ajuntament de Solsona es va adherir a aquest programa l'any passat. A banda d'aquest tipus de tallers-concert, el fet de formar part de la xarxa d'equipaments d'Apropa Cultura suposa afavorir l'assistència de col·lectius de persones vulnerables a l'oferta d'arts escèniques i música que s'organitza al Teatre Comarcal i la Sala Polivalent amb la reserva de localitats per a ells a un preu no superior als 3 euros. És el cas de l'obra de teatre musical d'aquest dissabte, Club Monteverdi, per a la qual hi ha set entrades reservades.