Mons. Isidre Sala i Ribera, nascut a Bergús va morir, ahir, a Abancay (Perú) a l'edat de 86 anys. El proper divendres 12 d'abril se celebrarà una missa funeral a les 10h del matí a la catedral de Solsona, presidida pel bisbe Xavier Novell.

El bisbe emèrit d'Abancay (Perú) va néixer el 1933 a Bergús , Cardona, i va iniciar els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona l'any 1947. Va ser ordenat sacerdot per la diòcesi el 20 de juliol de l'any 1958. Durant aquests anys va servir pastoralment les parròquies de La Coromina, Valldeperes, Balsareny i Salipota.

El gener de 1969 va marxar de missioner al Perú, diòcesi d'Abancay. Allà, durant els seus inicis, va treballar com a Vicari Parroquial de Chalhuanca, i va exercir el càrrec de Director de Missions Populars.

L'any 1986 va ser consagrat Bisbe Auxiliar d'Abancay i el 1992 va prendre possesió de Bisbe residencial d'Abancay. Finalment, va ser nomenat Emèrit l'any 2009 i va seguir a Abancay col·laborant amb la missió pastoral de sempre, especialment amb les famílies.