L'equip de govern de l'Ajuntament de Solsona ha destinat gairebé 50.000 euros, la meitat del pressupost de la festa, pels actes pensats per als públics infantil i juvenil. El total de pressupost, amb poc més de 100.000 euros, permetrà que gairebé la totalitat dels esdeveniments siguin gratuïts, amb l'excepció d'aquells que tinguin un fons solidari.

La regidora de Cultura, Judit Gisbert, ha posat en relleu que «la festa major és l'esdeveniment cultural de més envergadura per a l'Ajuntament al cap de l'any».

Pensant en tots els públics, ha recordat que del total dels 100.000 euros, gairebé 38.000 van dedicats als actes pensats per a joves. Pel que fa al públic infantil, se'n destinen fins a 7.500 euros. Així, la regidora ha volgut destacar que gairebé la meitat del pressupost està previst per fer una festa major pensada per a un públic més juvenil.

Tots els actes, ja siguin concerts de música, balls, tallers, entre d'altres, seran gratuïts per als solsonins i solsonines, tot i que hi haurà dos esdeveniments que sí que tindran un cost. En aquest cas serà el concert solidari del SOM del dia 1 de setembre, que és benèfic, i el segon acte de pagament serà l'obra de Lacetània Teatre que farà el 15 de setembre.