Una quarantena de persones van assistir, dijous a la tarda, al Taller de cuina de la tòfona amb maridatge de vins, que cada any anuncia la Fira del Trumfo i la Tòfona, que comença avui i s'allargarà fins demà. Laia Coma i Roger Vilaginés, responsables del restaurant Mare de la Font de Solsona, van impartir el taller, on la tòfona era l'ingredient comú en tots els plats.

Vilaginés va definir aquest tubercle com «pur aroma i festa, un luxe assequible que ens podem permetre», i va recomanar «fer-la servir amb desmesura». Pel que fa als plats elaborats en directe i seguidament degustats pels presents, els cuiners van oferir propostes tan diferents com botifarra de cotnes trufada amb mongetes, encenalls de pa torrat amb tòfona, oli i sal a la mà, bombó trufat de formatrge fresc del Miracle o rösti trufada amb cansalada, entre d'altres; tot això maridat amb cava Vilarnau brut, vi Benplantat blanc i Botellot Clos d'Agon.