La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central va aprovar ahir de forma definitiva el Pla especial per legalitzar les instal·lacions existents del Roc Falcon, el centre de cria d'aus rapi-nyaires situat a Odèn, i incloure'n de noves per garantir el seu bon funcionament.

L'objectiu d'aquest nou Pla especial és regular, dins la legislació vigent, la totalitat dels usos de l'activitat, recollint les construccions i instal·lacions existents i les necessàries per a una futura ampliació, i garantir la coherència i connectivitat de tot el conjunt. Així, el complex disposarà d'aviaris, cambres de cria i les seves instal·lacions de suport, com sala d'incubació, clínica veterinària, escorxador i cuina d'aliments per a les aus; granges per produir l'aliment i les preses dels falcons, i oficines.

A més, també es preveu habilitar 12 allotjaments per als 35 treballadors de la plantilla permanent i les seves famílies. Així, es legalitzaran dos allotjaments temporals de 42 i 31m2, respectivament, i es farà un allotjament de nova creació.

D'altra banda, es preveu situar allotjaments temporals al conjunt de la masia de Cavallera Alta, mentre que també es preveu destinar la mateixa Casa Cavallera a allotjament dels visitants del centre.

Roc Falcon, instal·lada a Odèn des del 2002, és l'empresa líder mundial en cria de falcons.