La junta de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona ha decidit suspendre tots els actes presencials i de carrer de la festa «a causa de les últimes dades que mostren un augment descontrolat dels casos de coronavirus» al Solsonès. Serà la primera de les 51 edicions realitzades des que es va recuperar aquesta festa, encara dins del règim franquista, que no es celebrarà el Carnaval de forma presencial.

Així ho van decidir els socis i sòcies de la junta en una assemblea extraordinària celebrada el passat dissabte de forma telemàtica en la que es va debatre la possibilitat de realitzar la festa i compartir punts de vista. Tal com informa l'associació en un comunicat, «l'opinió majoritària va ser la de fer un Carnaval telemàtic, seguida per l'opció de tirar endavant només alguns actes de forma presencial. Una quarta part dels socis assistents van opinar que era preferible la seva cancel·lació».

L'Associació de Festes del Carnaval, tenint en compte la situació sanitària que s'està vivint actualment, ja comptava des dels inicis dels preparatius de la festa en celebrar una edició totalment adaptada a la situació, amb actes d'aforament limitat i totes les mesures de seguretat, així com retransmissió en streaming per poder-los seguir a través d'Internet. Finalment, però, l'associació ha cregut convenient suspendre qualsevol activitat de carrer o presencial «actuant amb responsabilitat» i «per decisió pròpia i desvinculada de cap administració».

La presentació del nou gegant inclusiu, el Pop realitzat de manera conjunta amb Amisol i la Colla Gegantera, es deixarà per més endavant fins que les condicions ho permetin, tot i que el seu procés de mecenatge continua obert. A més, l'associació recorda que es poden seguir comprant números del Testament de Carnestoltes i que el número guanyador s'anunciarà el dimarts de Carnaval.

Pel que fa al Carnaval de Sallent, fonts de l'organització van avançar ahir que els actes més centrals i emblemàtics, com són les rues, queden descartats, però que sí que es faran algunes activitats ajustades al context de pandèmia que es concretaran en els propers dies.