24 de març de 2021
24.03.2021
Regió7

Alumnes, Agents Rurals, polítics i família homenatgen Josep Alet en la festa de l'arbre

Membres del cos van plantar una alzina en honor al que va ser cap comarcal i els alumnes hi van col·locar uns motius com a record

23.03.2021 | 23:07
Els Agents Rurals planten un arbre davant d'alumnes, representants polítics i familiars d'Alet

Una antiga explotació de guix de l'empresa Knauf va ser l'escenari de la celebració de la Festa de l'Arbre d'enguany i l'homenatge a Josep Alet, el cap comarcal dels Agents Rurals finat fa poc més de dos mesos.

Aquesta festa dirigida als alumnes dels centres escolars de la comarca, té com a actuació principal la plantació d'arbres a aquesta antiga explotació de Guixers que s'ha de reforestar. Enguany, però, es tractava d'una festa especial degut a l'homenatge a Alet, en el que hi van assistir una àmplia representació del cos d'Agents Rurals, amb l'Inspector en Cap de Catalunya, Josep Antoni Mur i el Director General dels Agents Rurals, Marc Costa; representants polítics del Consell Comarcal i de la Vall de Lord; representants de l'empresa Knauf; alumnes de les escoles de la Vall de Lord i familiars d'Alet.

«Hem plantat l'alzina en record seu perquè es converteixi en el referent d'aquest entorn. El Josep era un gran professional, amant de l'entorn i de la natura, però sobretot, era una bona persona», va dir un dels seus companys del Cos durant el seu discurs.

Els alumnes també el van homenatjar col·locant unes pedres amb uns motius dignificant la seva tasca. Per altra banda, el director de Knauf, Thomas Stiefvater, i l'Inspector en Cap dels Agents Rurals van entregar a la família dos plaques commemoratives ila filla d'Alet també va tenir unes paraules per recordar el seu pare.

Pel que fa a la festa com a tal, els alumnes van plantar desenes de nous arbres a aquesta antiga explotació i també ho faran a altres punts de la comarca. En aquest sentit, Mur va assegurar que actes com aquest són molt importants perquè «una de les línies que seguim de cara a la prevenció i conservació es l'educació a les escoles. El futur està en les noves generacions».

El tècnic de comunicació del Consell i dinamitzador de l'acte, Xavier Solé, va explicar la importància d'aquesta festa i d'Alet com la persona «que va anar regant la llavor de la festa per fer-la créixer». Des de la primera edició de la festa l'any 2004, s'han plantat més de 3.000 arbres al Solsonès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook