Els gegants del Carnaval de Solsona tindran un nou espai. La sala, que porta per nom Lo Cal Boig, obrirà les portes durant el Carnaval d’enguany que començarà el dijous de la setmana vinent. A més, durant la festa també funcionarà com a punt d’informació. Un cop acabat el Carnaval, l’exposició es podrà visitar en forma de visites guiades.

La cooperativa Solsona Experience, amb la col·laboració de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, ha adequat i museïtzat el local i també en farà la gestió. El local, situat al carrer de les Llices número 5, és un espai icònic de la recuperació del Carnaval durant la dictadura, ja que allà s’hi van celebrar alguns dels actes dels Carnavals dels anys 1972 i 1973.

Durant l’exposició dels gegants del Carnaval els visitants podran descobrir els orígens i els principals protagonistes de la festa en un recorregut museïtzat, amb fotografies i audiovisuals per viure els últims 50 anys de la festa.

Més enllà de l’exhibició dels gegants, l’indret comptarà amb un centre d’interpretació de la festa i un espai polivalent per a fer-hi tallers. Les entrades per visitar-lo, tant durant la celebració del Carnaval com més endavant amb visita guiada, es poden adquirir a la plataforma de venda d’entrades de Turisme Solsonès.