Façanes, peixeres i un conte és l’exposició que es pot veure els cap de setmana al número 1 del carrer de Sant Miquel, fins al diumenge 18 de setembre. És una mostra dels ninots de l’artista vilanoví Sergi Salvó, fets amb paper maixé i que són una mostra de petites escenes d’humor i sàtira de festes majors.

D’altra banda, el solsoní Jaume Cuadrench exposarà L’Horitzó, una col·lecció de pintures que es podrà veure del 2 al 18 de setembre a la sala Gris, al número 9 del carrer de Sant Miquel.

També es podrà veure Reflex, una mostra d’una talla romànica de la Mare de Déu del Claustre pertanyent a la col·lecció nacional. Es podrà visitar fins al 8 de gener al Museu de Solsona.

Del 7 al 10 de setembre al celler de Ca l’Aguilar, situat al número 6 de la plaça Major, hi haurà l’exposició titulada Salvatges, vaixelles rurals. És una proposta de Sara Reig, que planteja un repte que exigeix buscar la manera de transportar les sensacions i imatges de l’entorn del Solsonès a la peça de ceràmica. A partir d’un recorregut previ d’investigació, el treball amb argiles locals desemboca en la creació d’una vaixella salvatge.

I una altra mostra que es pot visitar aquesta primera quinzena de setembre és Guillem Viladot, polièdric, al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca Carles Morató. Ha estat concebuda per Joan Puig amb motiu del centenari de l’escriptor que dona nom a l’exposició.

Concursos

Els amants de la fotografia tindran l’oportunitat de participar als concursos que s’organitzen per la festa major. El 12 de setembre s’acaba el termini per presentar-se al VII Concurs de fotografia de la Festa Major de Solsona. La temàtica és lliure però les imatges han de ser originals i inèdites. També s’obrirà la convocatòria del 10è Concurs Fotogràfic de la Festa Major a Instagram.

El proper divendres i dissabte es farà el tradicional concurs de pintura ràpida, amb tècniques lliures i temàtica sobre Solsona.

I d’altra banda, també es fa una nova edició del concurs de flors als balcons.