Sant Llorenç de Morunys impulsarà accions de millora a les instal·lacions del pavelló poliesportiu municipal. Principalment, els treballs consistiran en la substitució de la coberta de fibrociment i en la millora de l'eficiència energètica de l'equipament, a partir de la instal·lació de plaques solars tèrmiques per la generació d'aigua calenta o de la creació d'un sistema de captació d'aigües pluvials en la coberta.

L'alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu, explica que, recentment, l'Ajuntament ha rebut una subvenció de 220.000 euros, atorgada en la convocatòria del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (PIREP) dels fons Next Generation, que permetran desenvolupar les actuacions necessàries per renovar les infraestructures d'un equipament que es va construir entorn els anys vuitanta.

El projecte ja està aprovat i, de cara els pròxims mesos, s'obrirà el procés d'adjudicació de les obres. El batlle preveu que les reformes es puguin dur a terme al llarg de l'any vinent. L'actuació principal serà la substitució de la coberta actual de fibrociment amb un nou sistema d'aïllament pressupostat per 80.000 euros. Aquesta serà la intervenció amb un cost més elevat que es complementarà amb altres accions, com la renovació de la fusteria de la façana amb alumini.

Una part de les obres permetrà millorar l'eficiència energètica de l'edifici. D'aquesta forma, s'instal·laran plaques solars tèrmiques per la generació d'aigua calenta, es crearà un sistema de captació d'aigües pluvials en la coberta o se substituirà la il·luminació actual de l'interior del pavelló amb el sistema de lluminàries LED. També està prevista la instal·lació d'un sistema de càrrega per a bicicletes elèctriques.

Amb tot, Riu confia que les actuacions previstes en el projecte "serveixin per millorar la qualitat dels serveis d'un equipament que acull les sessions de gimnàstica de l'escola, les extraescolars, entre altres activitats del municipi".