Odèn posa una coberta a la piscina del Salí de Cambrils per atreure visitants tot l’any

La nova estructura és plegable i servirà com a recer durant els dies més freds amb l’objectiu d’allargar la temporada de bany més enllà de l’estiu

Laura Serrat

Laura Serrat

La piscina d'aigua salada natural del Salí de Cambrils compta amb una nova coberta que servirà com a recer durant els dies de fred i vent. Es tracta d'una estructura construïda amb alumini i policarbonat que és plegable, amb la idea que es pugui cobrir o descobrir en funció de la temperatura. La idea de l'Ajuntament és que aquesta obra permeti desestacionalitzar el turisme a l'antiga explotació salina que rep sobretot visitants durant l'estiu per l'atractiu de la piscina, però en perd durant la resta de l'any.

L'alcalde d'Odèn, Albert Solé, explica que fins ara el període d'ús de la piscina quedava molt limitat, a causa de les baixes temperatures de l'hivern en una zona que està situada a uns 1.000 metres d'altitud. "La piscina disposa d'un sistema de plaques solars que escalfen l'aigua, però no és suficient durant els mesos més freds", exposa el batlle. Per aquest motiu, el govern local va considerar convenient la instal·lació d'una coberta que es pot plegar i desplegar i, així, allargar la temporada de bany més enllà de l'estiu.

L'Ajuntament va començar a projectar l'obra a principis d'any i l'ha pogut materialitzar en un termini de sis mesos, a partir d'una subvenció de 45.807 euros procedents del Pla Únic d'Obres i Serveis que li ha permès finançar fins a un 63% el pressupost total de l'obra, 71.668 euros. Els treballs, que es van adjudicar a l'empresa Vegametal, han consolidat una coberta construïda amb alumini que incorpora vidrieres frontals amb la idea que els banyistes puguin gaudir del paisatge exterior malgrat estar sota cobert.

La coberta de la piscina inclou llums nocturnes

La coberta de la piscina inclou llums nocturnes / AJUNTAMENT ODÈN

De fet, una de les qüestions que es va valorar abans de tirar endavant les obres va ser l'impacte visual que podia arribar a generar la coberta en un entorn singular. "Finalment, però, es va considerar que aquest seria mínim, tenint en compte que es tracta d'una coberta plegable", assenyala Solé. D'altra banda, considera que els avantatges són més que els inconvenients, "ja que la coberta permetrà reduir el consum energètic que fins ara teníem per escalfar l'aigua".

Solé remarca que l'actuació potenciarà l'atractiu turístic del Salí de Cambrils, una de les poques salines de muntanya de tot Catalunya. Una de les gestores de l'empresa Pian Mountain, que gestiona les visites al complex, Marta Martín, explica que d'ençà de la pandèmia les visites a l'indret han incrementat, "arribant als 2.000 o 2.500 visitants al llarg de l'estiu". No obstant això, lamenta que el turisme decau dràsticament a l'hivern, una tendència que ara confia revertir amb l'estrena de la nova coberta que farà que els visitants també es puguin banyar amb el fred. De moment, destaca que aquest estiu la coberta ja els hi ha permès ampliar l'oferta turística amb una proposta de banys nocturns durant el mes d'agost, "aprofitant les llums fluorescents de la coberta".

Subscriu-te per seguir llegint