“Castellvell, la senyora de Solsona” és la nova temàtica de les visites nocturnes de Solsona Experience

La música serà en directe i aquest any inclourà temes inèdits per primera vegada

Visita nocturna de l’any 2021 “Olius: dels ibers al modernisme”

Visita nocturna de l’any 2021 “Olius: dels ibers al modernisme” / Arxiu Particular

Júlia Garcia

Enguany la visita ressegueix la vida de Maria Álvarez d'Alfaro, una dona molt desconeguda per la majoria dels habitants de la nostra ciutat i que va arribar a ser Senyora de Solsona. Nascuda l'any 1270 a Castella, es casarà amb Ramon Folch X, vescomte de Cardona i acabarà els seus dies al Castellvell de Solsona. Ester Vila, cofundadora i guia de la cooperativa Solsona Experience serà l'encarregada d'encarnar la protagonista: "Sovint la història acostuma a parlar poc de les dones, explicant la història de la Maria volem reivindicar la seva mentalitat trencadora per l'època i també el seu compromís amb la ciutat". La visita descobreix tots els secrets i entrebancs que la Maria va haver de superar durant la seva vida i ho fa de la mà de diversos personatges històrics.

En cada representació hi apareixeran 8 personatges i, com ja passava en les últimes ocasions, s'hi podrà sentir música en directe. La novetat d'enguany serà que, per primera vegada, els temes que es podran sentir a piano i veu en directe seran inèdits. En acabar, s'oferirà un petit refrigeri i una copa de cava a tots els assistents per tal de comentar l'experiència amb la resta del grup i amb els protagonistes de la trama.

Les visites nocturnes teatralitzades fa molts anys que són un clàssic de l'estiu a Solsona. Són anteriors a la creació de la cooperativa Solsona Experience, formada el 2017, qui ara n'ha agafat el relleu. «De moment l'únic any que no se n'ha fet ha estat l'estiu del 2020 pels impediments de la pandèmia», explica el guia de Solsona Experience, Pau Vilaseca.

Després de l'èxit de "Torna a l'escola", les visites nocturnes de l'any passat que van captivar a més de 500 visitants, aquest 2023 l'experiència es trasllada al Castellvell de Solsona. D'aquesta manera, la cooperativa Solsona Experience continua amb la seva missió d'expandir les visites nocturnes per la comarca tal com ja va fer l'any 2021 amb "Olius: dels ibers al modernisme", també situada al terme municipal d'Olius.

Les visites comencen dijous vinent dia 27 de juliol i tindran lloc cada dijous i divendres a les nou de la nit fins al dia 31 d’agost.