El fundador de Megaupload, Kim Schmitz, conegut també per Dotcom, requerit pels Estats Units per suposada pirateria informàtica, refusa donar les contrasenyes dels ordinadors que li van decomissar, han informat avui mitjans neozelandesos.

L'informàtic de 38 anys, que està en llibertat condicional, va comparèixer aquest dimarts davant l'Alt Tribunal de la ciutat d'Auckland per demanar la revisió judicial de l'ordre utilitzada per confiscar tots els seus aparells electrònics el gener passat, segons Ràdio Nova Zelanda.

El seu advocat Paul Davison va argumentar en aquesta vista que en l'operatiu de gener es van decomissar uns 135 dispositius electrònics, molts d'ells irrellevants al cas i que només contenien arxius personals com vídeos familiars.

Però altres aparells personals de Dotcom contenen informació rellevant al cas, tot i que està codificada.

Per la seva banda, la Fiscalia, que actua en representació del Govern dels Estats Units, busca accés a la informació, però Dotcom només proporcionarà les contrasenyes a canvi que es compleixin certes condicions, va manifestar Davison, en aquest procés judicial que culmina demà.

Dotcom busca que l'accés als seus arxius siguin supervisats judicialment, que se li lliurin còpies digitals dels seus arxius, així com la protecció legal de la informació privilegiada i personal, segons el portal neozelandès de notícies Stuff.

L'informàtic alemany i tres informàtics detinguts a Nova Zelanda afronta l'agost pròxim un procés d'extradició als Estats Units, país que vol jutjar a set executius de Megaupload per diversos delictes per pirateria informàtica, crim organitzat i blanqueig de diners.

Dotcom i els altres tres directius de Megaupload van ser detinguts el 20 de gener passat a Auckland dins d'un operatiu internacional contra la pirateria informàtica emprès pels Estats Units, que també va implicar detencions a Europa, el tancament del portal i la confiscació dels seus béns.

El portal clausurat està acusat als Estats Units de danys a la propietat intel · lectual d'almenys 500 milions de dòlars (390 milions d'euros) i d'haver recaptat de manera il · lícita més de 175 milions de dòlars (137 milions d'euros).