Els Mossos d'Esquadra van detenir l'any passat a Catalunya 23 persones per delictes comesos a través d'Internet, com espionatge empresarial, corrupció de menors i danys informàtics, segons dades ofertes avui per la policia catalana amb motiu del Dia Internacional d'Internet Segur.

En concret, la Unitat Central de Delictes Informàtics de la policia catalana va investigar l'any passat 255 casos, que van derivar en la detenció de 23 persones i la denúncia contra 49 sospitosos més.

Per tallar el fenomen creixent de l'activitat delictiva a través d'Internet, els Mossos d'Esquadra van activar el 2008 un pla per prevenir la ciberdelinqüència entre els adolescents i els joves, per informar-los, alertar-los i conscienciar-los dels perills de la xarxa i de les activitats il·lícites de les quals poden ser víctimes potencials.

En el marc d'aquest pla, durant l'any passat els Mossos van impartir un total de 3.547 xerrades a tot Catalunya, a les quals van assistir 109.598 persones, entre menors, pares i docents.

Els Mossos d'Esquadra també disposen d'una adreça de correu electrònic (internetsegura@gencat.cat) per als ciutadans que considerin que poden haver estat víctimes d'un delicte i una falta relacionada amb la xarxa, que ja ha gestionat 497 consultes.