09 de abril de 2015
09.04.2015

Guarda el 'pal selfie'! 10 llocs on no es permet el seu ús

Cada vegada són més els museus, festivals o camps de futbol que estigmatitzen aquests peculiars aparells

14.04.2015 | 10:45

El 'pal selfie' s'ha convertit en un dels fenòmens dels últims mesos. Ja no ens estranya trobar a persones fent-se fotos a si mateixos en alguns edificis, estadis, museus o qualsevol zona turística amb el que va ser el regal estrella del Nadal passat. No obstant això, i encara que en els carrers està permès, cada vegada són més els museus, parcs d'atraccions o altres llocs emblemàtics que han prohibit l'ús dels pals de selfies.

1. Museu Thyssen
El museu madrileny prohibia fa només un parell de mesos l'entrada a persones que portessin el 'pal selfie'. El museu apel·lava a la seguretat com a motiu d'aquesta prohibició, ja que amb aquests pals de selfies, en ser extensibles, es pot danyar sense voler alguna de les obres. Així i tot els visitants podran seguir fent-se selfies o qualsevol altre tipus de fotos, cosa que al Museu del Prado, per exemple, està prohibit.

2. Museu d'Art Modern de Nova York (MoMA)
El famós MoMa va ser un dels primers llocs en prohibir el 'pal selfie'. El Museu d'Art Modern de Nova York veta l'ús del regal estrella del Nadal per tranquil·litzar l'ambient a l'interior del museu i procurar que la visita sigui el més normal possible.

3. Coliseu de Roma
El Coliseu ha prohibit l'entrada dels pals de selfies, sota l'argument que necessiten protegir les exhibicions i garantir la seguretat dels visitants. Aquesta mesura arriba poc després que dos joves turistes fossin detingudes després de gravar les seves inicials a la paret del Coliseu per fer-se un selfie després.


El Coliseu de Roma i el Guggenheim de Nueva York han prohibit els 'pals selfie'. (Getty)

4. El Guggenheim de Nueva York
Un altre dels museus novaiorquesos per excel·lència també s'ha sumat a la llista de llocs emblemàtics que ha decidit vetar l'ús dels 'pals selfie'. El Guggenheim de Nova York declarava la guerra a aquests peculiars aparells al·legant la seguretat dels visitants i del propi museu.

5. La ´National Gallery´ de Londres
Un dels museus més visitats de la capital britànica va prohibir els pals de selfies perquè poden danyar obres o a altres visitants.

6. Palau de Versalles
Aquest emblema de la cultura francesa ha prohibit l'ús dels pals de selfies en el seu recinte perquè aquests aparells poden danyar algun dels objectes artístics del palau, segons els directors. Aquesta decisió, encara no té comunicació oficial però els visitants ja no poden utilitzar el 'pal selfie' en els espais tancats del lloc.


Versalles i la Ciutat Prohibida de Pequín han declarat la guerra als pals selfie. (Getty)

7. La Ciutat Prohibida de Pequín
En els exteriors de la Ciutat Prohibida, el lloc més emblemàtic de Pequín, si que estan permesos els 'pals selfie', però en els interiors dels edificis no. Encara que no hi ha una confirmació oficial, les autoritats ja han declarat que impediran l'ús dels pals de selfie en zones plenes de gent o poc espaioses.

8. Estadis del Tottenham i l'Arsenal
Els estadis de futbol no són una excepció. El pioner en prohibir els pals de selfies va ser l'estadi del Tottenham, el 'White Hart Lane' .Poco després l'Arsenal seguia els seus passos dient que els 'pals selfie' poden ser utilitzats com a armes i les normes del club prohibeixen l'entrada al camp de qualsevol objecte que pugui comprometre la seguretat pública.

9. L'Albertina
Un dels edificis i museus més emblemàtics de Viena també prohibeix el pas als turistes armats amb el seu pal de selfies. El motiu, com el de la majoria dels museus, és per salvaguardar les obres artístiques que alberga en el seu interior.

10. Coachella i Lollapalooza
Dos dels més grans festivals dels Estats Units també li han declarat la guerra als pals de selfie. Coachella, l'esdeveniment musical favorit dels famosos, prohibia els 'pals selfie' no per problemes de seguretat, sinó perquè no admeten ni aquests palets "ni a narcisistes", segons la seva pàgina web


El festival de Coachella, a California, nega l'entrada a "narcisistes" amb pals de selfie. (Getty)
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema