Apple ha declarat l'iPhone 5 com a producte abandonat als Estats Units i obsolet a la resta del món, i ha interromput el servei de suport de 'hardware' per a aquest model, amb l'excepció de l'Estat de Califòrnia (Estats Units), en el qual hi haurà recanvis disponibles durant dos anys més.

L'iPhone 5 ha estat introduït a la llista de productes abandonats i obsolets d'Apple, en passar més de cinc anys des que es va paralitzar la fabricació de l''smartphone', segons recull la companyia a la seva pàgina web de suport al Japó.

Es consideren abandonats aquells productes la fabricació va ser interrompuda de forma prèvia en un període d'entre cinc i set anys, com passa precisament amb l'iPhone 5, un terminal llançat al mercat el setembre de l'any 2012.

El servei de suport de peces físiques per als iPhone 5 s'ha interromput a tot el món, on Apple el qualifica com obsolet. La companyia recull que els proveïdors de serveis no poden ordenar parts de productes obsolets, i que ha cancel·lat "tots els serveis de hardware per a productes obsolets".

Com a excepció, els productes adquirits a l'Estat de Califòrnia (Estats Units), d'acord amb la llei de l'Estat, sí que es podran reparar fins passats set anys del final de la fabricació, i per tant durant dos anys més. Per a això, els usuaris podran acudir a les botigues Apple o contactar amb el servei de cobertura Apple Care per a iPhone i iPad.

Segons les polítiques d'Apple, tots els aparells la fabricació dels quals va acabar fa més de set anys són considerats obsolets a tot el món. Com a excepció addicional al cas de Califòrnia es troba també els ordinadors Mac a Turquia, per als quals també s'allarga el suport fins als set.