Són moltes les persones que compten amb diversos comptes de correus electrònics, ja sigui per a assumptes personals, treball o negocis, i en totes elles reben cada dia missatges d'spam, la qual cosa fa que un perdi temps eliminant-los. Una solució per tal d'evitar que els usuaris siguin registrats en diferents llistes de correus és crear un email temporal o 'd'un sol ús'.

Els correus electrònics temporals són adreces que es generen sense registre ni contrasenya i tenen una data de caducitat, la qual cosa suposa que després d'un temps determinat, aquest correu deixarà d'existir.

En aquest sentit, els usuaris podran utilitzar aquests 'emails' per a no rebre els correus no desitjats en el seu compte habitual, per la qual cosa no hauran de facilitar l'adreça del 'correu d'un sol ús' com un mètode de comunicació.

Existeixen diferents serveis gratuïts perquè els usuaris puguin crear un correu temporal, com YOPMail, TempMail, 10MinuteMail, MyTrashMail, MailDrop o Mailinator. No obstant això, també és possible utilitzar Gmail com a proveïdor de serveis de correus electrònics temporals.

Per tal de crear un 'email' temporal amb el compte de Gmail, els usuaris poden divulgar el seu compte habitual afegint el símbol "+" i a continuació el mes, el dia i l'any en què vulguem deixar de rebre correus.

En aquest sentit, si el correu habitual de l'usuari és 'usuario@gmail.com', hauran de divulgar-lo de la següent forma per a deixar de rebre emails el 5 de setembre de 2021, per exemple: 'usuari+09052021@gmail.com'. Una vegada passi la data indicada, els correus enviats a aquesta adreça deixaran de fer-ho.

Perquè aquest correu funcioni els usuaris hauran de seguir una sèrie de passos. Primer hauran de fer una còpia de Google Script en el seu compte i dins de Google Script haurà d'anar a la línia 13 i canviar l'adreça de correu electrònic que apareix per aquella que desitja crear com a 'd'un sol ús'.

Finalment, l'usuari ha de seleccionar el menú 'Executar', 'Executar funció' i 'Initialize'. Després haurà d'autoritzar el script de Google i el seu sistema de correu electrònic temporal ja estaria en funcionament.

D'aquesta manera, el script analitzarà la safata d'entrada de Gmail cada cinc minuts i processarà els missatges segons la data de caducitat, segons indica labnol.org.