L'Oxford Internet Institute ha dut a terme un estudi que suggereix que jugar a videojocs pot beneficiar la salut mental i el benestar de les persones, sobre la base de temps de joc dedicat.

L'estudi, en el qual han participat 3.247 jugadors majors de 18 anys, assenyala que les persones que juguen a videojocs durant llargs períodes de temps estan més feliços que les que no ho fan.

Per a dur a terme l'estudi, l'equip de la Universitat d'Oxford (Regne Unit) ha col·laborat amb Electronic Arts (EA) i Nintendo per obtenir resultats sobre el comportament de joc real dels jugadors, i és un dels primers estudis en utilitzar dades reals del temps de joc.

Les recerques publicades anteriorment comptaven amb dades recopilades sobre la durada de les sessions de joc basats en estimacions que podrien no ser exactes, segons indica l'estudi. Concretament, l'equip d'investigadors va enquestar a jugadors de dos títols molt populars: Plants vs Zombis: Battle for Neighborville i Animal Crossing: New Horizons, pel seu benestar, motivacions i necessitat de satisfacció durant el joc.

Els investigadors de l'Oxford Internet Institute asseguren que, al contrari dels temors que un excessiu temps de joc porta a l'addicció o a una salut mental dolenta per als usuaris, el seu estudi mostra una "petita relació positiva" entre el joc i el benestar, ja que els enquestats que van jugar durant més temps tenien més probabilitats d'expressar sentiments positius.

Aquesta conclusió va en línia amb "la literatura que emfatitza els beneficis dels videojocs com una activitat d'oci que contribueix a la salut mental de les persones", assenyala l'estudi, que també recull una altra conclusió: "els qui se senten bé estan més inclinats a agafar el comandament".

"Si jugues a Animal Crossing durant quatre hores al dia, tots els dies, és probable que diguis que et sents molt més feliç que algú que no ho fa", ha afirmat el professor Andrew Przybylski, qui ha dirigit l'estudi, a la cadena britànica BBC.

No obstant això, Przybylski també ha assenyalat que aquelles persones que es van sentir obligades a jugar per a evitar estrès, per exemple, van informar que estaven menys contentes.