Barcelona se situa entre les dotze ciutats del món més rellevants en l'àmbit tecnològic, segons l'índex 'Tech Lifestyle Cities' de Savills. Aquesta categoria inclou a metròpolis amb 'hubs' d'innovació destacats, amb focus d'atracció per al capital risc i amb elements que garanteixen uns estàndards elevats de benestar. "Barcelona s'ha convertit en un 'hub' de referència de la indústria digital. La qualitat de vida que ofereix actua com un imant per al talent tecnològic i, després del talent, han proliferat les empreses i les inversions", ha assegurat la consellera delegada i presidenta de Savills Aguirre Newman Barcelona, Anna Gener. La capital catalana és la cinquena més atractiva a escala internacional per atraure talent jove tecnològic.

Les ciutats recollides en aquest índex tenen una població de menys de cinc milions d'habitants, compten amb una indústria tecnològica en "ple desenvolupament" i tenen presència d'altres serveis complementaris. Així mateix, ofereixen una bona connectivitat a escala global i regional i disposen, com a mínim, d'un centre d'ensenyament superior d'alt nivell.

Aquestes ciutats també atrauen talent gràcies a una àmplia oferta cultural i nocturna i ofereixen un "bon equilibri" entre una vida urbana sostenible i opcions d'activitat fora de la ciutat. Així mateix, tenen elevats estàndards de qualitat de l'aire, accés a espais verds i, en el cas de Barcelona, accés a platges i muntanyes.

La capital catalana és, conjuntament amb Amsterdam, Berlín, Copenhaguen, Dublín i Estocolm una de les representants europees en l'índex 'Savills Tech Lifestyle Cities'. Les ciutats seleccionades als Estats Units són Austin, Boston, Denver i Seattle. Melbourne és la ciutat representant de la zona Àsia - Pacífic, mentre que Tel Aviv és la capital destacada en l'àrea d'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica.

En aquestes ciutats, les empreses tecnològiques poden oferir al seu personal entorns més saludables i assequibles, tot i que també experimenten un augment del cost per l'èxit que estan tenint.

"El talent digital valora l'escala humana de la nostra ciutat, l'excel·lent planificació urbana, una arquitectura excepcional i el dinamisme social i cultural. Amb un cost de vida assequible i un lloguer d'oficines més econòmic en comparació amb altres ciutats, Barcelona ofereix un estil de vida molt apreciat pel talent internacional", ha afegit Gener.

De fet, la capital catalana és la cinquena ciutat més atractiva per treballar per als joves professionals del sector tecnològic, segons l'índex 'Digital Nomad Essential' de Savills. En aquesta categoria s'identifiquen diferents atributs i productes que pot trobar un treballador jove en aquestes ciutats, la disponibilitat i el preu de les quals influeixen a l'hora de fer-les atractives pel talent internacional.

"Algunes de les tecnològiques més grans, com Google o Facebook, han anunciat que permetran els seus treballadors escollir des d'on volen treballar durant la major part de 2021 i això possiblement es converteixi en un fet permanent, la qual cosa obre un nou àmbit d'oportunitats per a les persones tenen l'interès i els recursos per intentar treballar des d'un nou lloc", ha assegurat el responsable del programa 'Tech Cities, Savills World Research', Paul Tostevin.