El nou iPhone 13 presentat aquest dimarts centra la majoria de les seves millores en la càmera i canvia poques coses del disseny del telèfon respecte al 12, un model que ha aconseguit un gran èxit de vendes des de l'any passat.

Apple va presentar l'iPhone 13 en un esdeveniment en el qual com s'esperava també es va conèixer la nova versió del model de rellotge intel·ligent, Apple Watch Sèries 7, i en el qual l'empresa que dirigeix Tim Cook va sorprendre amb el llançament de noves versions de l'iPad i de l'iPad Mini.

Com és habitual, el nou telèfon de la companyia ve en diverses versions: l'estàndard, de 6,1 polzades i a un preu de 799 dòlars; la Mini, de 5,4 polzades per 699 dòlars, i les més completes Pro i Pro Max, de 6,1 i 6,7 polzades i preus a partir dels 999 i 1.099 dòlars, respectivament.

La versió estàndard de l'iPhone 13 té una càmera amb lent de 12 megapíxels i obertura de 1,6, i una altra lent ultra gran angular també de 12 megapíxels i amb obertura de 2,4, a més de camp de visió de 120 graus i tecnologia millorada d'estabilització de moviment.

El PRO I PRO MAX arriben als 120 HZ

En el cas concret de les dues versions de gamma alta, el 13 Pro i el 13 Pro Max, s'afegeix una tercera lent (un teleobjectiu) com ja va passar en el cas de l'iPhone 12, i la pantalla té capacitat de reproduir a una freqüència de 120 Hz.

Quant al disseny, la novetat més rellevant és que l'espai negre en la part superior de la pantalla en el qual es troben l'auricular i la cambra frontal, s'ha reduït significativament (un 20%, segons Apple). La pantalla ha guanyat en brillantor amb la tecnologia Super Retina XDR i la càmera és capaç de capturar fins a un 47% més de llum en condicions de poca lluminositat.

Tots els models del nou telèfon tenen un xip A15 Bionic de fabricació pròpia i s'ha augmentat la durada de la bateria, que ara passa a tenir una autonomia d'entre 1,5 i 2,5 hores més (en funció de la versió) que en l'iPhone 12.

ENREGISTRAMENTS CINEMATOGRÀFICS

Una altra de les novetats és l'enregistrament cinematogràfic de vídeos, que permet canviar el focus de manera automàtica o manual d'un subjecte en primer pla a un altre en segon pla i viceversa, segons es desenvolupi l'acció, la qual cosa genera un efecte similar al de les pel·lícules.

A més, l'iPhone 13 Pro és el primer que pot arribar a aconseguir una capacitat d'emmagatzematge d'1 terabyte, habilitat que fins avui estava reservada per als iPads.

Els nous telèfons d'Apple estaran disponibles a partir del 24 de setembre en negre, blanc, vermell, blau i rosa per a iPhone 13 i 13 Mini, i negre, daurat, platejat i blau clar per als de gamma alta.