Apple ha reduït la producció dels seus telèfons mòbils iPhone 13 en 10 milions d'unitats respecte a les seves previsions inicials a causa de l'escassetat global de subministraments de processadors que afecta la indústria. El fabricant estatunidenc ha retallat els seus plans de producció d'iPhone 13, marcats inicialment en 90 milions d'unitats i que s'han ajustat en 80 milions, com ha informat Bloomberg.

Aquesta decisió es deu al fet que els proveïdors de components per a processadors d'Apple, Texas Instruments i Broadcomm, no han estat capaços de proporcionar subministraments suficients. Els elements que escassegen estan destinats a l'elaboració dels circuits de les pantalles dels nous iPhone 13, així com dels components de connectivitat a la xarxa.

Aquests problemes de subministrament s'emmarquen dins de l'escassetat global que afecta la indústria dels semiconductors, utilitzats per a la fabricació de processadors i que afecta marques i dispositius electrònics de tot el món des de mitjans del 2020.

Apple va presentar al setembre la seva nova família de telèfons, la sèrie iPhone 13, amb quatre nous integrants amb noves funcions centrades en la càmera, com l'enregistrament en Dolby Vision HDR i noves maneres de captura.

L'escassetat ja afecta al subministrament d'alguns dels nous models com l'iPhone 13 Pro i Pro Max, que es venen des del 24 de setembre i que actualment poden comprar-se des de la web de la companyia, però les unitats no es lliuren fins al cap d'un mes.