El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha rebutjat la proposta presentada per tres dels seus membres que proposaven reprendre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per «establir una relació implícita» entre la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i la lluita antifranquista, a través de la música.

Amb tres vots a favor i tres en contra, la proposta va ser rebutjada pel vot de qualitat del president del CAC, segons van assenyalar ahir en un comunicat els consellers d'aquesta institució Eva Parera, Daniel Sirera i Carme Figueras.

La proposta feia referència a la utilització de la cançó Què volen aquesta gent?, de la cantant Maria del Mar Bonet, durant l'entrevista a l'alcaldessa de Berga en el programa El Suplement de Catalunya Ràdio el 5 de novembre passat.

Segons els impulsors de la proposta, l'elecció d'aquesta cançó «establia una relació implícita entre la detenció de l'alcaldessa, per desobeir dues citacions judicials prèvies, amb les detencions practicades durant el règim franquista contra aquells que s'oposaven al franquisme».

Segons la seva opinió, «és totalment inapropiat que l'entrevistador reforcés aquesta vinculació amb la frase «el temps passa, els actors canvien, però la trama és la mateixa».

Segons l'informe jurídic del CAC, «no s'identifica cap missatge o locució que interfereixi en la reputació personal de cap dels actors implicats en els fets que van desembocar en la detenció de l'alcaldessa de Berga».

L'esmentat document afegeix que «l'emissió de la cançó podria jugar un paper de recurs o complement de l'entrevista» i «no s'observa cap incompliment» dels principis bàsics de la regulació de continguts audiovisuals o el Llibre d'Estil de la CCMA