n El cinema perd una de les seves estrelles. L'actual presidenta d'Honor de l'Acadèmia de Cinema i reconeguda dissenyadora de vestuari en la indústria cinematogràfica, Yvonne Blake, ha mort als 78 anys d'edat, a Madrid. Així ho ha confirmat l'esmentat organisme, encara que no s'ha fet oficial la causa exacta de la seva mort.

És probable que l'ictus que va patir el mes de gener passat hagi estat una de les causes d'aquest fatal desenllaç. Per culpa d'això, la seva salut s'havia vist seriosament deteriorada. Blake va decidir apartar-se de la vida pública, fins i tot s'havia absentat en el lliurament dels Premis Goya 2018.

Blake va néixer l'any 1938 a Manchester i, des dels seus inicis, va mostrar interès i passió pel món del cinema i el vestuari. Ha aconseguit guanyar quatre premis Goya pel seu treball en les pel·lícules Remando al viento (1988), Cancion de cuna (1994), Carmen (2003) i El Puente de San Luis Rey (2004). També es va emportar un premi Oscar pel seu treball de vestuari del film Nicolás i Alejandra (1971), de J. Schaffner.