09 de març de 2019
09.03.2019

«El documental» del 33 recupera avui la història de «Fràgils»

?Els directors de la producció visiten novament quatre joves en situació de pobresa extrema

09.03.2019 | 00:20

Aquesta nit, a les 22.30 h, el canal 33 emet Fràgils, dins l'espai El Documental. Els anys 2005 i 2006, els directors del documental, Lluís Jené, Amanda Sans i Oriol Gispert, van filmar el naixement i el primer any de vida de quatre nenes de quatre continents diferents. Totes elles tenien un nexe en comú: la fràgil situació de pobresa extrema.

A Libèria, la Secret va néixer a casa perquè la seva mare, l'Esther, tenia por de sortir al carrer en plena nit. La Noelia ho va fer en un lloc perdut del sud de Bolívia, on la seva mare, la Hilaria, hi va arribar en moto. Al nord de l'Índia, la Dukushri va donar a llum l'Alaishri, després d'una duríssima nit de part. I la Daniela va néixer al terra d'un apartament als afores d'Estocolm (Suècia) perquè la seva mare, la Micheline, immigrant indocumentada, tenia por d'anar a l'hospital i que la delatessin.

Deu anys després, l'equip de Fràgils torna a aquestes localitzacions per veure com estan aquelles nenes que van veure néixer, i per descobrir quina és la situació actual de les seves famílies i dels seus països.

El documental Fràgils serveix com a eina de sensibilització per constatar i entendre com marca l'existència el lloc on naixem. A través del testimonis de les quatre noies, el treball reflecteix la desigualtat creixent que hi ha al món i que afecta directament els infants pobres que tenen mancances de serveis fonamentals, com són la nutrició, l'educació i la sanitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook