L'OCU revela els cinc productes de neteja que has de deixar d'utilitzar

Són alguns dels que més es fan servir, però poden estar empitjorant la neteja de la teva llar i, fins i tot, afectant la teva salut

Productes de neteja

Productes de neteja / Pixabay - Mizianitka

A. Nego

Aconseguir deixar casa nostra neta com una patena dependrà, en gran part, del tipus de productes que utilitzem per netejar. Escollir-los correctament ens ajudarà, a més de deixar la nostra casa impecable i evitar fer malbé els elements que componen la nostra llar.

L'OCU (Organització de Consumidors i Usuari) ha fet un estudi per revelar quins són els cinc productes de neteja que hauries de deixar de fer servir des d'ara mateix. Encara que són útils, ja que tots els tenim a casa, el seu ús pot estar perjudicant-nos i fent que la nostra casa no quedi tan neta com ens agradaria.

Els 5 productes que no hem d'utilitzar:

Netejadors de WC

Segons l'OCU, no val la pena invertir en netejadors per al vàter. Tal com assenyalen, aquests productes contenen més àcids, més contaminants, són més tòxics i, a sobre, no netegen millor.

Neteja forns

Aquest tipus de productes de neteja són corrosius. El problema és que tenen sosa càustica. Una proposta millor és netejar el forn després del seu ús, vigilant que no estigui cremant, però sent conscients que ha de ser abans que es refredi del tot. Un altre truc de neteja és fer servir bicarbonat i llimona i fregar-lo.

Desembussadors químics

L'OCU no recomana aquests productes perquè són agressius per a les persones i el medi ambient. El consell és que intentem prevenir que les canonades s'embussin massa i que, si ho fan, utilitzem un desembussador manual.

Desinfectants i antibacterians

L'OCU explica que, tret de situacions excepcionals, no són necessaris. Principalment, perquè poden afavorir la creació de resistències bacterianes, per no parlar que són força contaminants. Amb sabó o detergent hauria de ser suficient per netejar la majoria de les coses.

Ambientadors

Els ambientadors i els difusors d'aromes poden fer servir algunes substàncies o dissolvents que poden ser nocius per a la salut.