La guanyadora del concurs de joves dissenyadors de la fira BSTIM 2016, Núria Costa, estudiant de l'ESDi (Escola Superior de Disseny), s'ha incorporat a l'equip de dissenyadors de l'empresa igualadina Sita Murt. El Premi BSTIM 2016, que ha donat lloc a aquesta oportunitat de feina, es va centrar en la temàtica Knitting a Rebel Soul. Núria Costa serà a l'equip de Sita Murt durant 6 mesos.

Costa apunta que l'experiència està sent "increïble" i que "cada dia és un aprenentatge constant". La guanyadora del concurs destaca que des del primer dia l'han deixat realitzar dissenys i fer-los realitat i que, a més, està aprenent moltes altres coses més enllà del pur disseny: "penso que estic aprenent a explicar bé una peça que he dissenyat. Entrar en el món professional vol dir pensar una peça i, a la vegada, saber els detalls que necessita la patronista, la persona que la teixirà, cosirà... perquè t'entenguin bé i puguin fer-la exactament com tu l'has pensat".

Per part de l'empresa Sita Murt, l'oportunitat de tenir joves creadors a l'empresa és, també, un valor afegit. Des del departament de disseny de l'empresa apunten que estan "molt contents" de formar part del programa de pràctiques de BSTIM: "creiem que és una oportunitat plena d'avantatges per a les dues parts, tant per als nous estudiants, que poden treballar dins d'un equip de disseny que els permet explotar la seva creativitat i coneixements, com per a nosaltres, que ens enriquim de les noves idees que ens aporten els nous talents com la Núria".

La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) està organitzada per Fira d'Igualada i l'agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada i té per objectiu estimular la fabricació de proximitat i enfortir la indústria local. En les dues primeres edicions, BSTIM ha convocat el Premi BSTIM.