Una dona de 49 anys va morir ahir a la matinada en un incendi en un pis de Martorell, al carrer Revall, en què va resultar intoxicat lleu el seu company sentimental, de la mateixa edat. Els Mossos investiguen la causa del foc, que va cremar el sofà on dormia la víctima mortal, tot i que d'entrada no van trobar indicis de criminalitat.

Tots dos vivien de forma irregular a l'habitatge i tenien punxada la llum. De fet, el pis forma part d'un bloc d'habitatges propietat d'una entitat financera, i tots estan ocupats il·legalment, amb el subministrament elèctric punxat. Així ho va confirmar l'Ajuntament, que va assenyalar que la víctima i la seva parella no eren usuàries dels Serveis Socials.

Un dels veïns, José Linero, va corroborar que viu de forma irregular en un dels pisos de la finca des de fa tres anys, i va assegurar que va accedir a l'habitatge pagant 500 euros. Segons aquest testimoni, la resta dels veïns del bloc també resideixen a l'edifici amb ocupacions irregulars i diverses vegades han rebut citacions judicials per desallotjar els habitatges.

Linero, que va lamentar que l'escala té diverses deficiències de llum i manteniment, va explicar que ell tan sols coneixia la víctima de vista, i va assenyalar que feia aproximadament tres anys que ella i la seva parella vivien a l'edifici. Un temps similar al seu.

La regidora Canal, al seu torn, va remarcar que l'actuació municipal només es pot limitar a oferir suport i assessorament als veïns que desitgin regularitzar la seva situació.

L'incendi va tenir lloc a la 1 de la matinada. Segons va explicar la regidora, la Policia Local de Martorell va ser la primera d'acudir al pis, i va fer les primeres tasques d'extinció, que posteriorment van ser reforçades per quatre dotacions dels Bombers.

Quan els efectius van accedir a l'immoble, van localitzar la víctima mortal amb cremades a tot el cos. Es tracta d'una dona de 49 anys que estava estirada al sofà, que havia cremat del tot. Alhora, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar la seva parella, un home de la mateixa edat, a l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí per una intoxicació lleu. Al lloc dels fets també hi van treballar vuit patrulles dels Mossos.