Els 850 anys d'història de l'hospital de Martorell li van valer a Carles Puigdemont per definir Catalunya: «una nació antiga, molt antiga, que des dels nostres orígens ens hem ocupat de l'atenció a la gent». La presència del President de la Generalitat a la celebració de l'efemèride, ahir, va servir per donar el tret de sortida a un any en què es vol recordar la llarga trajectòria de l'hospital i el seu arrelament a la ciutat. Puigdemont també va defensar el model de salut al·legant que «no té fronteres» i ningú en queda al marge.

El President català va intervenir a la part final de l'acte commemoratiu, en el qual també va assistir el conseller de Salut, Antoni Comín, i les autoritats municipals de les 13 localitats a les quals el centre sanitari dóna assistència. La intervenció de Puigdemont va estar marcada per les referències a la història del país i a com l'han construït els catalans, amb l'exemplificació de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Davant un auditori ple, va afirmar que «fa 850 anys no va ser cap president ni institució els que van fundar l'hospital, sinó el que avui dia anomenem la societat civil».

També va incidir en la polèmica entre Catalunya i l'Estat espanyol, i va indicar que «si ens barallem amb el Constitucional és per qüestions com la salut, perquè continuem treballant per a la gent», i va afegir: «mentre tinguem consciència de col·lectivitat, continuarem lluitant per temes com la salut». El discurs del President de la Generalitat va clausurar l'acte, que va tenir lloc al Centre Cultural. Prèviament va visitar el centre sanitari.